Eten en drinken

Frietzaak Haarlem: dit is lekker aan België

Frietzaak Haarlem

Nederlanders maken graag grapjes over de Zuiderburen. Vooral het gekke taaltje en de typische onnozelheid zijn een veelgehoord onderwerp. Maar wist je dat Belgen het op heel veel vlakken echt wel beter doen dan wij? Hier lees je meer over wat wij kunnen leren van de vriendelijke Belgen. 

#1 Het eten

Wil je echt heerlijke Vlaamse friet dicht bij huis eten? Bij een Frietzaak Haarlem proef je echt die heerlijke smaak van de dikke frieten. Belgen staan erom bekend dat ze in het algemeen meer tijd en aandacht besteden aan het eten. Een biefstukje in Amsterdam wordt echt anders opgediend dan in een restaurant in Antwerpen. 

Nog meer specialiteiten

De Belgen hebben ook veel meer dan wij een eigen keuken. De mosselen doen het ook altijd goed. Deze staan bijna bij elk restaurant in de zomer op de kaart. Heerlijk om te eten met stokbrood, groenten en witte wijn. 

Zoetigheid

In België hebben ze ook hun eigen zoete gerechtjes. Wat dacht je van de wafels? Er bestaat zelfs een Brusselse en een Luikse variant. Weet jij het verschil? Lekker als toetje als je bij Frietzaak Haarlem bent geweest. 

#2 Een heerlijk glas bier

Ben jij fan van Heineken? Dan is de kans groot dat je Jupiler of Palm helemaal fantastisch vindt. Belgisch bier is namelijk wereldberoemd en kent vele soorten. Ook dit combineert fijn met de Vlaamse frieten die je bij Frietzaak Haarlem haalt. 

#3 De natuur

Op 3 uur reizen vanaf Utrecht vind je het prachtige natuurgebied van de Ardennen. Dit gebied beslaat de provincies Luik en Namen. Het is met name populair bij wandelaars, fietsers en kampeerders. Het is ook ideaal voor Nederlandse gezinnen die niet te ver willen reizen. In de Ardennen vind je dus ook talloze vakantieparken. 

Als je hier in de streek een patatje haalt, zul je merken dat de friet van Frietzaak Haarlem bijna dezelfde smaak heeft. Kortom, de Vlaamsche Reus serveert authentieke Belgische friet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *