wonen

Meubelstofferen zorgt voor nieuw uitzicht

Meubelstofferen Breda

Is je bank of meubel aan een grondige opfrisbeurt toe? Dan moet je het niet zo nodig onmiddellijk vervangen. De aankoop van een nieuwe bank of meubel is namelijk een extra investering. Herstofferen biedt vele mogelijkheden en geeft je bank of meubelstuk een nieuw uitzicht. Zo kun je heel wat besparen op je budget. Laat je meubelstofferen in Breda als je daar in de buurt woont.

Verkleurd of versleten bank of meubel?

Er zijn meerdere mogelijkheden om je bank of meubel een nieuw en eigentijds uitzicht te geven. Controleer of stofferen alleen wel genoeg is. Hoe is het gesteld met de kwaliteit van de vulling? Geeft die je nog wel voldoende steun? Als dat niet zo is, vervang je best tegelijk ook de schuimvulling.

Aangepaste stof

Voor elke soort bank, klassiek of modern, is er een aangepaste stof. Stoffen voor herbekleden van meubels zijn er in vele materialen, prints en (trendy) kleuren. Het soort materiaal kies je in functie van de belasting en van het gebruik. Staat je bank aan een raam in de volle zon? Kies dan voor een kleurvast materiaal in lichte kleuren. Ga je voor leder? Onthou dan dat licht kleuren extra uitstraling geven aan je interieur. Gaat je voorkeur uit naar generfd leder? Dat is vooral onderhoudsvriendelijkheid en heeft een lange levensduur. Controleer stoffen altijd op hun kleurvastheid, hun weerstand aan slijtage en hun pluisgedrag. Hou je van een bank met maximaal zitcomfort? Kies dan voor herstoffering met wol.

Trendy kleuren

Voor de juiste kleur hou je best met enkele belangrijke factoren af rekening. Je kleurkeuze hangt grotendeels van de stijl van het te stofferen meubel en van je interieur. Zorg er voor dat de kleur bij je interieur pas. Wil je van je bank de absolute blikvanger van je woonkamer maken? Kies dan bijvoorbeeld voor een opvallend motief, print of een opvallend kleur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *